Jadłospis
Data |
Śniadanie |
I danie obiadowe |
II danie obiadowe |
Podwieczorek |
Poniedziałek 25.03.2024r. |
Chleb pszenno-żytni graham (pszenica, żyto),masło (mleko) (kabanos drobiowy, pomidor koktajlowy, roszponka (1;7) Kakao (mleko 2%)(7) Herbata z cytryną (miód) |
Zupa pomidorowa z ryżem (włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, śmietanka 12%, ryż, przyprawy (7;9) Banan
|
Makaron z serem, mus truskawkowy ( makaron pszenny, ser biały półtłusty, truskawki, cukier trzcinowy,) (1;7) Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier trzcinowy) |
Zapiekanki z żółtym serem (chleb pszenny(pszenica), ser żółty(mleko), ketchup) (1;7)
|
Wtorek 26.03.2024r. |
Bułka pszenna(pszenica) z masłem(mleko), parówki na gorąco, ketchup (1;6) Kawa inka (mleko 2%, kawa zbożowa) 1;7) Herbata z cytryną (miód) |
Zupa brokułowa (włoszczyzna, porcja rosołowa, ziemniaki, brokuł, przyprawy, śmietanka 18%) (7;9) Jabłko |
Ziemniaki, pałki z kurczaka ( pałki z kurczaka, przyprawy, olej) surówka z kapusty pekińskiej (kapusta, marchew, sól, pieprz, olej) Kompot wieloowocowy (owoce mrożone, cukier trzcinowy) |
Wafle z dżemem (1) |
Środa 27.03.2024r. |
Chleb pszenno-żytni graham (pszenica, żyto), masło (mleko), (polędwica drobiowa, ogórek zielony, sałata (1;6;7) Herbata z cytryną (miód) Kakao (mleko 2%) |
Barszcz czerwony ( porcja rosołowa, marchew, por, pietruszka, ziemniaki, buraki czerwone , zaprawa do barszczu, seler, natka, przyprawy, śmietanka 18% (mleko) (7;9) Pomarańcza |
Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym (karkówka wieprzowa, mąka pszenna, jajka, bułka tarta, przyprawy, ryż ,mizeria (ogórek zielony, śmietana sól, pieprz) (1;3;7) Kompot wieloowocowy (owoce mrożone, cukier trzcinowy) |
Mus owocowy banan-jabłko |
Czwartek 28.03.2024r. |
Chleb pszenno-żytni graham (pszenica, żyto), masło (mleko), pasztet, papryka, rzodkiewka,(1;7) Herbata z cytryną (miód) |
Rosół z makaronem (włoszczyzna, porcja rosołowa, makaron pszenny, przyprawy) (1;9) Gruszka |
Naleśniki z serem/dżemem ( mleko 2%, cukier, jajka, mąka pszenna, ser biały, dżem) (1;3;7)
|
Ciasto czekoladowe |
Piątek 29.03.2024r. |
Chleb pszenno-żytni graham (pszenica, żyto), masło (mleko), serek almette, pomidor koktajlowy, Płatki kukurydziane z mlekiem (mleko 2%, )(1;7) Kakao (mleko 2%) Herbata (cukier trzcinowy) |
Krem brukselkowy z grzankami (włoszczyzna, kości wieprzowe, ziemniak brukselka, natka pietruszki) chleb pszenno-żytni graham (pszenica, żyto), (1;9) Banan |
Pierogi polskie z jogurtem (mąka pszenna, jajka, ziemniaki, przyprawy, ser biały półtłusty (1;3;7) Kompot wieloowocowy (owoce mrożone, cukier trzcinowy) |
Jabłko |
Jadłospis może ulec zmianie!
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1-gluten, 9-seler i produkty pochodne,
2-skorupiaki, 10-gorczyca i produkty pochodne,
3-jaja i produkty pochodne, 11-dwutlenek siarki i siarczany,
4-ryby i produkty pochodne, 12-łubin i produkty pochodne,
5- orzeszki ziemne, 13-mięczaki i produkty pochodne
6-soja i produkty pochodne,
7-mleko i produkty pochodne,
8-orzechy tj. migdały,
INTENDENT: 767538748