Jadłospis
Data |
Śniadanie |
I danie obiadowe |
II danie obiadowe |
Podwieczorek |
Poniedziałek 10.02.2025r. |
Chleb pszenno-żytni graham (pszenica, żyto), masło (mleko) , jajko gotowane, pomidor koktajlowy, roszponka, (1;3) Herbata z cytryną (miód) Kakao (mleko 2%)(7) |
Rosół z makaronem ( makaron pszenny (pszenica), porcja rosołowa, szyje z indyka , marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól, pieprz, natka pietruszki, lubczyk, (1;9)
|
Placki ziemniaczane (ziemniaki, cebula, jajka, mąka pszenna, pieprz, sól, jogurt naturalny (1;3:7) Kompot wieloowocowy (owoce mrożone, cukier trzcinowy) |
Kanapki z ogórkiem (chleb pszenno-żytni (pszenica, żyto), ogórek zielony ( 1) |
Wtorek 11.02.2025r. |
Chleb pszenno-żytni (pszenica, żyto )z masłem(mleko), parówki na gorąco, ketchup (1;6) Herbata z cytryną (miód) Kawa inka (mleko 2%, kawa zbożowa) (7) |
Zupa ogórkowa (włoszczyzna, kości wieprzowe, ziemniaki, ogórek kiszony, natka, przyprawy, śmietanka 12%)(7;9) |
Kluski śląskie( ziemniaki, jajka, mąka ziemniaczana), gulasz wieprzowy (karkówka, mąka pszenna(pszenica) przyprawy, kasza jęczmienna, , brokuł na parze (1) Kompot wieloowocowy (owoce mrożone, cukier trzcinowy)
|
Pizza ( mąka pszenna(pszenica), sól, cukier, drożdże, koncentrat pomidorowy, ser żółty(mleko)(1;7)
|
Środa 12.02.2025r |
Chleb pszenno-żytni graham (pszenica, żyto), masło (mleko), pasztet, papryka czerwona, ogórek kiszony (1:6) Herbata z cytryną (miód) Mleko 2%)(7) |
Krupnik (włoszczyzna, porcja rosołowa, ziemniaki, kasza jęczmienna(jęczmień), przyprawy, natka pietruszki) (1;9)
|
Kotlet mielony z ziemniakami (karkówka wieprzowa, jajka, bułka tarta, przyprawy jajka, bułka tarta, przyprawy, olej, surówka buraczki z chrzanem (1;3;7) Kompot wieloowocowy (owoce mrożone, cukier trzcinowy) |
Racuchy (mleko, drożdże, cukier wanilinowy, jajka, mąka pszenna (pszenica) (1:3:7)
|
Czwartek 13.02.2025r. |
Chleb pszenno-żytni graham (pszenica, żyto), masło (mleko), (polędwica drobiowa, ogórek zielony (1;6;7) Herbata owocowa
|
Krem marchewkowy z grzankami (włoszczyzna, porcja rosołowa, ziemniaki, marchewka, przyprawy, natka, śmietanka 18%, chleb pszenny) (1;7;9) |
Spaghetti ( makaron pszenny(pszenica), karkówka wieprzowa, olej, przyprawy, koncentrat pomidorowy) (1) Kompot wieloowocowy (owoce mrożone, cukier trzcinowy |
Kisiel truskawkowy (truskawki, cukier, mąka ziemniaczana) Według własnej receptury
|
Piątek 14.02.2025r.
|
Chleb pszenno-żytni (pszenica, żyto), masło (mleko), dżem, ), zupa mleczna (mleko 2%, makaron pszenny literki) (1;7) Herbata z cytryną (miód)
|
Zupa wiosenna (włoszczyzna, porcja rosołowa ziemniaki, brokuł, kalafior, marchew, natka, koper , przyprawy, śmietanka 18%)(7;9) |
Paluszki rybne (ryba mintaj, mąka pszenna, przyprawy, olej) ziemniaki, , marchew na parze (1;4;7) Kompot wieloowocowy (owoce mrożone, cukier trzcinowy)
|
Banan, chrupki kukurydziane |
Jadłospis może ulec zmianie!
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1-gluten, 9-seler i produkty pochodne,
2-skorupiaki, 10-gorczyca i produkty pochodne,
3-jaja i produkty pochodne, 11-dwutlenek siarki i siarczany,
4-ryby i produkty pochodne, 12-łubin i produkty pochodne,
5- orzeszki ziemne, 13-mięczaki i produkty pochodne
6-soja i produkty pochodne,
7-mleko i produkty pochodne,
8-orzechy tj. migdały,
INTENDENT: 767538748